maanantai 7. lokakuuta 2019

Monika Fagerholm: Kuka tappoi bambin?


Viattomuuden kuolema

Monika Fagerholmin monitasoisessa, kielirekisteriä täysillä hyödyntävässä romaanissa Kuka tappoi bambin? yhteisö silottelee julman joukkoraiskauksen poikien leikiksi, joka lipsahti liian pitkälle.


Gusten Grippe on palannut kaksikymmentä vuotta myöhemmin lapsuutensa ja nuoruutensa maisemiin hyväosaisten huvilakaupungin Kylmäjärven rannalle. Vastarannalla häämöttää Aavelaiva, hänen entisen ystävänsä Nathanin perheen nyt jo rappeutunut kartano.

Fagerhomin aiemmat – mainetta keränneet – kirjat lukenut tunnistaa lavasteet. Näyttämölle Gustenin ja Nathanin ohella romaanissa Kuka tappoi bambin? (Teos) astuvat heidän äitinsä oopperalaulajatar Angela, hallitusammattilainen Annelise ja hänen vaikutusvaltainen miehensä Albinus Häggert.


Valokeila osuu myös pienestä Harmaalasta kultarannikolle paenneisiin ystävyksiin Emmy Strandeniin (Gustenin eksään) sekä Saga-Lilliin (Gustenin on/off tyttöystävään). Kyseenalaiseen tähtirooliin päätyy tyttökodin kaunis ja hurja Sascha. Ja totta kai näytelmä tarvitsee ohjaajan Cosmo Brantin (Gustenin ja Nathanin muinoin koulukiusatun kaverin).

Kertoja liikkuu sujuvasti Gustenin elämässä, ajatuksissa ja muistoissa. Rinnalla kulkee repaleinen tarina, kappaleita tapahtumista, ihmisten ajatuksista.  Fagerholm kirjoittaa kirjoja maailmoina, ”joihin voi mennä sisään, joissa voi olla”. Hän on nyt aiempaa kantaaottavampi ja yhteiskunnallisempi tuodessaan näyttämölleen aikamme vähemmän imartelevia ilmiöitä.

Mennyt ja nykyhetki, ihmiset ja tapahtumat lomittuvat, väläyttelevät kaleidoskoopin kuvia ja luovat fagerholmilaisen lumouksen. Taika syntyy kielen rytmistä, katkenneista lauseista, toistosta ja dialogeista. Suomentaja Laura Jänisniemi onnistuu välittämään kielen musiikin niin hyvin, että luulisi lukevansa alkukielistä tekstiä.

Pili Colás: Lullaby (osa).
Kumppanusten huoleton nuoruus päättyy toiseksi viimeisenä kouluvuonna katastrofiin. Näin notkeasti Fagerholm välittää Gustenin ajatukset: 

Kyllä. Katastrofiin. Se ei ole liioittelua – siinä ei myöskään ole mitään selittelevää tai lieventävää. Kaikki romahtaa ja menee rikki. Lopullisesti. Ja, yhtä vääjäämättä: Se on hänen syytään. Ja (ennen kaikkea) Nathanin.”

Huvilakaupunkia kohahduttaa luksustalon pohjakerroksessa tapahtunut raaka joukkoraiskaus, pahoinpitely ja vapaudenriisto. Mutta ei kulu kauaakaan, kun ”siitä asiasta” ei enää haluta puhua. 

”Hopealusikkassuussasyntyneitäpojannulikoita”, ”raiskaajapoikia”, aletaan puolustella, ja syyllistää uhria.

Rahallakin voi tasoittaa laineita, jotka uhkaavat hyökyä yli. Kun uhri itsekin vaikenee ja väittää: ”Muuten en muista mitään, olin niin helkkarin kännissä…”, ”se asia” unohdetaan pian. Mutta jotkut pyörre upottaa, perheet ja ystävyyssuhteet hajoavat. Mikään ei enää ole entisellään.

Ville Välikangas: Sketeton Boy (osa).

Kun ohjaaja Cosmo parikymmentä vuotta myöhemmin ilmoittaa tekevänsä tapahtuneesta elokuvan ”Kuka tappoi bambin?”, Gustenissa kytenyt syyllisyys nousee mielen syövereistä. ”Ja hän ymmärtää: hän ei koskaan pääse sieltä pois. Hänen on palattava sinne.”

Tiettyjen asioiden on tultava päivänvaloon, muuten mikään ei muutu. Gustenin on katsottava alastonta totuutta silmästä silmään. 

Hänen on poistettava lainausmerkit sanoista ”rikollinen” ja ”uhri”, joiden alle totuus raa’asta rikoksesta on piilotettu. Kirjailija tulkitsee taitavasti median tapaa manipuloida totuutta kielellisillä ilmauksilla.

Monika Fagerholmin ihmiset – ajatuksineen, tunteineen, rakkauksineen ja kohtaloineen – elävät romaanin sivuilla elämäänsä niin aidosti, että vetävät lukijan mukaansa. Saman tekee kirjailija itse. Hän puhuttelee lukijaa tuttavallisesti, luottamuksellisesti.

”Niin, mitä hänelle, koko tarinalle pitäisi NYT tehdä?” kysyy rinnakkainen, kursiivilla kerrottu tarina pohtiessaan Annelise Häggertin kohtaloa. Niin mitä tarinalle pitäisi tehdä? Kääntää uusi lehti, unohtaa, jotta päästään eteenpäin? Vai pitäisikö pysähtyä miettimään mistä pahuus kumpuaa?

Monika Fagerhomille myönnettiin
August-palkinto vuonna 2005.
Kuva: Stefan Bremer

Miten me voisimme sitä estää, kun itsekin olemme osa pimeyttä? 

Kuten teoksen motto Emmyn sanoin toteaa: ”Röttelöä josta me kaikki olemme lähtöisin. Sitä pimeyttä.” Kenties epilogin loppu vastaa kysymyksiin parhaiten. Kenties siltoja on rakennettava uudelleen.

”Emmy – heinäkasat, kimalle, rotat, äänessä röttelö josta me kaikki olemme lähtöisin. SE Emmy.
   Ja tässä ja nyt: päähänpisto on niin voimakas.
   Kaarran pientareelle, pysäytän auton, otan puhelimen, minun on soitettava hänelle.”

Monika Fagerholm on jälleen kirjoittanut vaikuttavan, ajatuksia herättävän teoksen.

 Monika Fagerholm: Kuka tappoi bambin?
(Vem dödade bambi?). Ruotsista suomentanut Laura Jänisniemi. Teos, 2019. 222 s.
Teos & Förlaget -sarja.

Pili Colás mukana Arte Vida Arte -näyttelyssä AVA Galleriassa 12.9. saakka.
Ville Välikangas: Hi there, I am now here -näyttely Galleria Katariinan


 Studiossa 20.10. saakka.

59 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Tarvitsetko nopean henkilökohtaisen tai liike-, sijoitus- ja joululainan ilman stressiä ja nopeaa hyväksyntää? Jos kyllä, ota meihin yhteyttä, tarjoamme nyt lainoja 3%: n korolla. Lainamme on turvattu ja turvallinen, jos haluat lisätietoja ja hakemuksia, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: anette.olsson14@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kiitos suurelle tohtori Odudulle avioliittoni palauttamisesta, hän toi takaisin onneni kolmen vuoden avioeron jälkeen, jota en ole ollut minä itseni tuosta päivästä lähtien. Mutta tänään olen jälleen onnellinen lääkäri odudun avulla, joka on minulle lähetetty Jumala. Suosittelen mielelläni tohtori Odudua kaikille, jotka tarvitsevat apua. Hänen sähköpostinsa: odudutempleofanswer@gmail.com tai soita / whatsapp hänelle numeroon +23480509759787

    Sabine Saksasta.

    VastaaPoista
  6. Olen niin innoissani, koska rikki avioliittoni on palautettu ja mieheni on palannut sen jälkeen, kun hän jätti minut ja 2 lastamme toiselle naiselle. Kahdeksan vuoden avioliiton jälkeen minä ja mieheni olemme käyneet toisiinsa riitaa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan olemaan toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni olevan ohi ja lapseni ajattelivat, etteivät he koskaan näe enää isäänsä. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusaavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa luokseni, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja törmäsin verkkosivustoon, joka ehdotti, että DR OMOOGUN voi auttaa palaamaan nopeasti takaisin . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja tein sen sitten hän teki (Rakkausloitsun) minulle. 28 tuntia myöhemmin mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että hän kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin mahtavaa! Joten hän palasi samana päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja pyysi anteeksi virheestään ja kivusta, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Siitä päivästä lähtien avioliittomme oli nyt vahvempi kuin ennen, kaikki kiitos DR OMOOGUNille. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinani Internetissä, että DR OMOOGUN todellinen ja voimakas loitsupyörä, jota rukoilen aina elämään pitkään auttaakseni hänen lapsiaan ongelmien aikana, jos olet täällä ja tarvitset Ex-paluuta tai aviomiehesi muutti toisen naisen luokse, älä enää itke, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsupyörään. Tässä on hänen yhteyshenkilönsä: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: dr .... omooguntempleofanswer@gmail.com. Voit myös soittaa hänelle tai lisätä hänet Whats-sovellukseen: +2348149416142, KIITOS DR OMOOGUNILLE

    VastaaPoista
  7. Olen Hannah. Haluan kiittää Dr.Pellaria siitä, että hän antoi minulle takaisin entisen poikaystäväni 48 tunnin kuluessa. Kun rakastajani jätti minut, olin niin väsynyt ja turhautunut, ennen kuin etsin apua Internetistä ja näin niin paljon hyviä keskusteluja Dr.Pellarista, ja päätin kokeilla sitä ja otin yhteyttä häneen ja selitin hänen ongelmansa ja hän antoi Hänen rakkautensa taika minua kohtaan, jota käytän rakkauden saamiseksi, palasi takaisin. Jos haluat saada rakastajasi takaisin, ota yhteyttä Dr.Pellariin sähköpostitse osoitteeseen drpellar@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Hei kaikille, tämä vuosi on minulle niin hyvä. Olen Aila Korhonen Etelä-Suomen Hämeenlinnasta, olen ollut naimisissa 6 vuotta ilman itkevää vauvaa avioliittokodissani, mikä sai mieheni erottamaan minut. Tämän vuoden alussa näin todistuksen tohtori Odiasta siitä, kuinka hän on auttanut naisia palauttamaan kadonneen rakkauden ja raskauttamaan heitä, joten otin yhteyttä häneen ja sanon nyt mielelläni, että tohtori Odia auttoi minua palauttamaan mieheni hänen ihmeellisillä voimillaan ja auttoi minua raskaaksi miehelleni. Olen nyt 8 kuukautta raskaana poikavauvan kanssa. Olen kutsunut suurta juhlaa, olen niin onnellinen, että siksi kirjoitin tämän todistuksen kertoakseni kaikille täällä Odia hyvästä työstä. Voit ottaa yhteyttä häneen nyt, jos avioliitossa on ongelmia, hän voi auttaa sinua aivan kuten hän oli tehnyt minulle. Alla on yksityiskohdat, joita käytin ottaessani yhteyttä Odiaan. Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp: +2348107381533

    VastaaPoista
  9. KIIRTEELLINEN TEHOKAS LOVE-Loitsu SAADA EX-MIEHESI / VAIMASI TAKAISIN NOPEASTI YHTEYDESSÄ: OMOOGUNTEMPLEOFANSWER@GMAIL.COM, Hän on tietysti paras loitsuverkko verkossa, ja hänen tuloksensa on 100% takuu.

    Kiitos tohtori OMOOGUNille, että hän toi mieheni takaisin minulle. Aviomieheni kertoi minulle, että se oli ohi, ja kävellä pois ilman mitään syitä, olin hämmentynyt ja tiennyt mitä tehdä. Olin epätoivoinen, haluan hänet takaisin, kävin Internetissä etsimässä tapoja saada mieheni takaisin. Luin monista eri tavoista, mutta DR OMOOGUN kiinnitti huomioni, otin heti yhteyttä häneen ja selitin ongelmani hänelle. Oli hämmästyttävää ja yllättävää, että 11 tuntia loitsun lähettämisen jälkeen Aviomieheni soitti minulle ja pyysi minua antamaan anteeksi hänelle ja hyväksymään hänet takaisin. Ei voinut uskoa, että se tapahtui jonkin aikaa myöhemmin, kun hän tuli talooni ja putosi polvilleen. pyytää minua ottamaan hänet takaisin, mikä tapahtui. Todistan tällä foorumilla vain kertoa ihmisille, että DR OMOOGUN on todellinen ja aito. älä epäröi kokeilla häntä. kiitos DR OMOOGUN, kiltti miehesi .. Ota yhteyttä häneen, jos tarvitset aviomiehesi takaisin tai miehesi muutti toisen naisen luo, älä enää itke .. Tässä on hänen yhteyshenkilönsä: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: omooguntempleofanswer@gmail.com, voit soita myös hänelle tai lisää hänet Whats-sovellukseen: +2348149416142
    jane powell, N Y, USA.

    VastaaPoista
  10. KIIRTEELLINEN TEHOKAS LOVE-Loitsu SAADA EX-MIEHESI / VAIMASI TAKAISIN NOPEASTI YHTEYDESSÄ: OMOOGUNTEMPLEOFANSWER@GMAIL.COM, Hän on tietysti paras loitsuverkko verkossa, ja hänen tuloksensa on 100% takuu.

    Kiitos tohtori OMOOGUNille, että hän toi mieheni takaisin minulle. Aviomieheni kertoi minulle, että se oli ohi, ja kävellä pois ilman mitään syitä, olin hämmentynyt ja tiennyt mitä tehdä. Olin epätoivoinen, haluan hänet takaisin, kävin Internetissä etsimässä tapoja saada mieheni takaisin. Luin monista eri tavoista, mutta DR OMOOGUN kiinnitti huomioni, otin heti yhteyttä häneen ja selitin ongelmani hänelle. Oli hämmästyttävää ja yllättävää, että 11 tuntia loitsun lähettämisen jälkeen Aviomieheni soitti minulle ja pyysi minua antamaan anteeksi hänelle ja hyväksymään hänet takaisin. Ei voinut uskoa, että se tapahtui jonkin aikaa myöhemmin, kun hän tuli talooni ja putosi polvilleen. pyytää minua ottamaan hänet takaisin, mikä tapahtui. Todistan tällä foorumilla vain kertoa ihmisille, että DR OMOOGUN on todellinen ja aito. älä epäröi kokeilla häntä. kiitos DR OMOOGUN, kiltti miehesi .. Ota yhteyttä häneen, jos tarvitset aviomiehesi takaisin tai miehesi muutti toisen naisen luo, älä enää itke .. Tässä on hänen yhteyshenkilönsä: Lähetä hänelle sähköpostia osoitteeseen: omooguntempleofanswer@gmail.com, voit soita myös hänelle tai lisää hänet Whats-sovellukseen: +2348149416142
    jane powell, N Y, USA.

    VastaaPoista
  11. Hei kaikille, tämä vuosi on minulle niin hyvä. Olen Aila Korhonen Etelä-Suomen Hämeenlinnasta, olen ollut naimisissa 6 vuotta ilman itkevää vauvaa avioliittokodissani, mikä sai mieheni erottamaan minut. Tämän vuoden alussa näin todistuksen tohtori Odiasta siitä, kuinka hän on auttanut naisia palauttamaan kadonneen rakkauden ja raskauttamaan heitä, joten otin yhteyttä häneen ja sanon nyt mielelläni, että tohtori Odia auttoi minua tuomaan mieheni takaisin hänen ihmeellisillä voimillaan ja auttoi minua raskaaksi miehelleni. Olen nyt 8 kuukautta raskaana poikavauvan kanssa. Olen kutsunut suurta juhlaa, olen niin onnellinen, että siksi kirjoitin tämän todistuksen kertoakseni kaikille täällä Odia hyvästä työstä. Voit ottaa yhteyttä häneen nyt, jos avioliitossa on ongelmia, hän voi auttaa sinua aivan kuten hän oli tehnyt minulle. Alla on yksityiskohdat, joita käytin ottaessani yhteyttä Odiaan. Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp: +2348107381533

    VastaaPoista
  12. Hei kaikille, tämä vuosi on minulle niin hyvä. Olen Aila Korhonen Etelä-Suomen Hämeenlinnasta, olen ollut naimisissa 6 vuotta ilman itkevää vauvaa avioliittokodissani, mikä sai mieheni erottamaan minut. Tämän vuoden alussa näin todistuksen tohtori Odiasta siitä, kuinka hän on auttanut naisia palauttamaan kadonneen rakkauden ja raskauttamaan heitä, joten otin yhteyttä häneen ja sanon nyt mielelläni, että tohtori Odia auttoi minua tuomaan mieheni takaisin hänen ihmeellisillä voimillaan ja auttoi minua raskaaksi miehelleni. Olen nyt 8 kuukautta raskaana poikavauvan kanssa. Olen kutsunut suurta juhlaa, olen niin onnellinen, että siksi kirjoitin tämän todistuksen kertoakseni kaikille täällä Odia hyvästä työstä. Voit ottaa yhteyttä häneen nyt, jos avioliitossa on ongelmia, hän voi auttaa sinua aivan kuten hän oli tehnyt minulle. Alla on yksityiskohdat, joita käytin ottaessani yhteyttä Odiaan. Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp: +2348107381533

    VastaaPoista
  13. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  14. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  15. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  16. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  17. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  18. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  19. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  20. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  21. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  22. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  23. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  24. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  25. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  26. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  27. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  28. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  29. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  30. Jos todella rakastat entistä entistä ja haluat heidät takaisin, riippumatta hajoamisen syystä, tai haluat poliittisen vallan tai haluat parantua kaikista vaivoista. Riippumatta tilanteestasi, ota yhteyttä '' voodoo lordiin '' osoitteessa "voodooconnect60@gmail.com" saadakseen ratkaisuja ongelmisiisi ... Voodoo-lordi '' voodooconnect60@gmail.com "-palvelun kautta on palauttanut avioliiton, rikkoutuneet kodit, parantanut vakavia vaivoja, antanut valtaa poliittiselle taipumukselle ja tehnyt paljon muuta hämmästyttäviä asioita kuin tavalliset ... Saadaksesi oman todistuksen, ota yhteyttä voodoo lordiin ASAP osoitteeseen (voodooconnect60@gmail.com) tai u voit myös ottaa yhteyttä häneen whatsappin kautta (+ 234-08097014925) ja oikeudenkäynti vakuuttaa sinut ..

    VastaaPoista
  31. KONTAKT: WHATSAPP: +2347054019402 OF
    DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM IS GEWICHTICH DE BESTE SPELL CASTER ONLINE EN SY RESULTAT IS 100% GARANTJE ..

    Nei (8) Acht jier yn myn houlik mei myn man, begon myn man mei oare dames te gean en my kâlde leafde te sjen, op ferskate gelegenheden driget er my te dumpen as ik him doarre te freegjen oer syn affêre mei oare dames, ik wie hielendal ferwoaste en ferbjustere oant in âlde freon fan my my fertelde oer in staveringshifker op ynternet mei de namme DR WALE dy't minsken helpt mei har relaasje en houliksprobleem troch de krêften fan leafde Spreuken, Earst betwifele ik as soks ea bestiet, mar besleat te jaan it in besykjen, As ik kontakt opnimme mei DR WALE, fertelde hy my alles wat ik dwaan moast en ik die en hy holp my in leafdesspreuk út te bringen en binnen 72 oeren kaam myn man werom nei my en begon te ferûntskuldigjen, no is hy opholden te gean mei dames en hy is by my foargoed en foar wier. Nim kontakt op mei dizze Wale Spell Caster foar jo relaasje as houliksprobleem.
    Hjir is syn kontakt ..

    OPROEP / WHATSAPP: +2347054019402

    EMAIL: drwalespellhome@gmail.com

    VastaaPoista
  32. DR WALE PARAS Loitsu
    Kaikki kiitos tohtori Walelle, joka auttoi minua saamaan rakkaan mieheni takaisin minuun. Se oli pitkä tarina, mutta sanon vain vähän siitä, kuinka tämä suuri mies nimeltä Dr Wale auttoi minua tuomaan takaisin mieheni, joka ei ole koskaan puhunut kanssani nyt 5 vuotta. Hän teki työnsä mahtavan voimakkaan loitsunsa kanssa. Ainoa mitä tein, oli saada joitain esineitä, joita käytettiin loitsun valmistelemiseen minulle. Kun hän oli käyttänyt esineitä, seuraavien kolmen päivän aikana mieheni alkoi soittaa ja kertoi minulle palaavansa kotiin luokseni. WhatsApp +2347054019402 TAI E.mail drwalespellhome@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Tarvitsetko kiireellistä lainaa taloudellisten ongelmiesi ratkaisemiseksi ja liiketoiminnan aloittamiseksi tai yrityspalvelujen lisäämiseksi? Joten älä anna tämän mahdollisuuden ohittaa sinua. Ole hyvä, tämä on tarkoitettu vakaville mielille ja peloille. Tällöin voit ottaa meihin yhteyttä WhatsAppin kautta: +33758614225
    sähköposti: legalloanservices@financier.com tai barclaysnationwideloancompany@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Kuinka voin selittää tämän maailmalle, että on mies nimeltä Kun löysin vihdoin todistajat tästä velhosta Dr.Sangosta, kuten monet ihmiset auttavat saamaan rakastajiani ja rikki kotini takaisin, otin yhteyttä häneen, koska tyttöystäväni, jota rakastan todella koko sydämestäni yhtäkkiä muuttuu ja kääntää selkänsä minulle ja vihaa minua ilman syytä, kun hän lähti kotoa ja myöhemmin kuuli asuvan toisen miehen kanssa, sellainen käyttäytyminen oli hyvin outoa kuin jos häntä manipuloitiin, hän esti minut kaikesta hänen sosiaalisia verkostojaan, enkä voinut kommunikoida hänen kanssaan. Halusin todella saada tyttöystäväni takaisin. Etsin apua hänen läheisiltä ystäviltään ja perheeltään, mutta en palaa. Puhuttuaan Dr.Sangon kanssa hän kertoi minulle tarvittavat asiat, jotka minun oli tehtävä, ja 2 päivän kuluttua yllätyksekseni seurasin hänen ohjeita, tyttöystäväni soitti minulle saadakseni hänet kotiin ja siitä lähtien olemme eläneet hiljaa, ota yhteyttä suuriin hengellisiin mies Dr.Sangoon hänen. Sähköposti: spellspecialistcaster937@gmail.com
    yritä ottaa yhteyttä henkiseen lääkäriin, jos sinulla on vaikeuksia, joita se voi olla työpaikallasi tai perheessäsi. Kiitos
    Nimeni on Anthonio

    VastaaPoista
  35. Kuinka voin selittää tämän maailmalle, että on mies nimeltä Kun löysin vihdoin todistajat tästä velhosta Dr.Sangosta, kuten monet ihmiset auttavat saamaan rakastajiani ja rikki kotini takaisin, otin yhteyttä häneen, koska tyttöystäväni, jota rakastan todella koko sydämestäni yhtäkkiä muuttuu ja kääntää selkänsä minulle ja vihaa minua ilman syytä, kun hän lähti kotoa ja myöhemmin kuuli asuvan toisen miehen kanssa, sellainen käyttäytyminen oli hyvin outoa kuin jos häntä manipuloitiin, hän esti minut kaikesta hänen sosiaalisia verkostojaan, enkä voinut kommunikoida hänen kanssaan. Halusin todella saada tyttöystäväni takaisin. Etsin apua hänen läheisiltä ystäviltään ja perheeltään, mutta en palaa. Puhuttuaan Dr.Sangon kanssa hän kertoi minulle tarvittavat asiat, jotka minun oli tehtävä, ja 2 päivän kuluttua yllätyksekseni seurasin hänen ohjeita, tyttöystäväni soitti minulle saadakseni hänet kotiin ja siitä lähtien olemme eläneet hiljaa, ota yhteyttä suuriin hengellisiin mies Dr.Sangoon hänen. Sähköposti: spellspecialistcaster937@gmail.com
    yritä ottaa yhteyttä henkiseen lääkäriin, jos sinulla on vaikeuksia, joita se voi olla työpaikallasi tai perheessäsi. Kiitos
    Nimeni on Anthonio

    VastaaPoista
  36. Ajattelin itseäni mieheni takia, joka jätti minut toiselle naiselle. he molemmat matkustivat kaukana minusta, en voinut enää ottaa yhteyttä miehiini. Joten kaikki, mikä sai minut huolestumaan, mieleni ei ollut ratkaistu. Koska kaikki tämä tapahtui kanssani. Päätin tarkastella Internetiä, jossa törmäsin moniin hyviin todistuksiin DR WALE: sta. Joten otin yhteyttä DR WALEen ja kerroin hänelle, mitä minulle tapahtuu, ja sitten hän käski minua enää itkemään ja huolehtimasta. DR WALE antoi Voodoo-loitsun, joka sai mieheni palaamaan luokseni ja alkamaan kerjätä minua armahtamaan häntä. Jos sinulla on ongelmia avioliitossasi tai parisuhteessasi, uskokaa minua, DR WALE on paras mies, johon voi ottaa yhteyttä. E: Posti: drwalespellhome@gmail.com TAI WhatsApp +2347054019402

    VastaaPoista
  37. Haluan jakaa tältä sivustolta suuren todistuksen siitä, kuinka DR MUSTAFA auttoi minua raskaaksi tulemisessa. Minä ja mieheni olemme yrittäneet saada vauvan yli 7 vuoden ajan, mutta ei onnea, joten päätimme ottaa yhteyttä perhelääkäriin ja testi on tehty, hän sanoi meille, että munanjohtoputkeni ei toimi, sitten eräänä päivänä olin toimistossa, kun ystäväni, jolla oli sama ongelma kanssani, tuli raskaaksi, kun hän otti yhteyttä DR MUSTAFA: han. hän ohjasi minut hänen luokseen ja kun otin yhteyttä häneen hänen sähköpostinsa kautta ja hän teki puhdistuksen raskauden loitsussa ja 2 viikon sisällä tunsin kuinka ja menin tapaamaan perhelääkäriä, joka kertoi minulle olevani raskaana. Jos tiedät, että sinulla on samanlainen ongelma tai mikä tahansa hedelmällisyysongelma ja haluat olla raskaana, voit ottaa yhteyttä DR MUSTAFA: han sähköpostitse: dr.mustafa86@yahoo.com tai Whatsapp häneen numeroon +37258436980

    Erikoistunut myös:

    Saada entinen tyttöystäväsi tai poikaystäväsi takaisin
    Saada entinen vaimo tai aviomies takaisin
    Hyvinvoinnin loitsu
    Suoja loitsu
    Hanki työpaikan loitsu
    työpaikkojen loitsu
    Lasten loitsu
    Hiv-parannus
    Raskausloitsu
    Rakkaus loitsu
    avioliiton loitsu
    Voittavat arpajaiset
    Jne...


    jos tarvitset hänen apuaan, voit ottaa yhteyttä häneen sähköpostitse: dr.mustafa86@yahoo.com ota nyt yhteyttä ja ongelmasi ratkaistaan ​​Whatsappilla osoitteessa +37258436980

    VastaaPoista
  38. Ystäväni, nimeni on Tie Kanadasta, ja minulla on ollut treffit yli 3 vuotta, ja vaikka meillä oli niin paljon kiistoja, emme ole koskaan ajatelleet erottamista. Eräänä päivänä hän soitti minulle puhelimitse ja kertoi kuinka kyllästynyt suhde ja missään nähdä mitä aiomme. On kulunut kuukausia, eikä poikaystäväni ole enää ottanut minuun yhteyttä, enkä ole enää kuullut hänestä ja hänen matkapuhelimensa on kytketty irti. Tiesin, että minun piti hakea apua, koska rakastin häntä kovasti. Käännyin tämän suuren oikeinkirjoitustutkijan puoleen, koska en ollut koskaan aikaisemmin lähestynyt ketään ja sanonut, että viikon yhteydenoton jälkeen minulle soitti entinen kaveri ja pyysi tapaamaan minua 48 tunnin kuluttua. Hän teki työni sovittamaan mieheni kanssa. käytti rengasta sormellani. Olen erittäin onnellinen siitä, että minusta voi pian tulla naimisissa oleva tyttö auttaakseni tätä suurta oikeinkirjoittajaa. Lupasin näyttää kaikille työni ja ota yhteyttä tähän mieheen auttamaan sinua
    tämä on Dr.Pellar -sähköposti, joka auttaa minua saamaan entisen poikaystäväni takaisin luokseni
    drpellar@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Haluan ilmoittaa maailmalle, että on olemassa todellinen ja tehokas online-loitsupyörä, joka on tehokas ja aito, tohtori Fayosa, hän auttoi minua hiljattain yhdistämään suhteeni entiseen aviomiehiini, joka jätti minut, otin yhteyttä tohtori Fayosaan, hän rakasti rakkautta loitsu minulle, ja entinen aviomieheni, joka sanoi, ettei halua enää mitään tekemistä kanssani, ja jätti minut yli 3 vuodeksi, soitti minulle ja alkoi kerjätä minua palaamaan hänen luokseen, hän on palannut nyt niin paljon rakkaudesta intohimoisesti ja Hoito, olen iloinen voidessani kertoa kaikille, että loitsupyörällä on kyky parantaa ja palauttaa rikki suhde ja tuoda ne takaisin. Kaikille, jotka lukevat tätä artikkelia ja tarvitsevat hänen apuaan, tohtori Fayosa voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioerotapausten, oikeustapausten, kuoleman loitsun, henkisen suojelun, kiitos, ota yhteyttä tohtori Fayosaan sähköpostitse: (Fayosasolusionhome@gmail.com) tai suoraan whatssapp +2348151918774

    VastaaPoista
  40. Lähetä meille sähköpostia: - inkdrop121@gmail.com

    Olemme oikeudellisten asiakirjojen tuottajia ja tarjoamme asiakirjoja, kuten ajokortti, passi, viisumi, SSN, kansalaisustodistus ja paljon muuta. Jos olet kiinnostunut tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä meihin sähköpostitse: - inkdrop121@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Se toimii! Entinen estän minut kaikilla alustoilla. Se kesti jonkin aikaa, noin kaksi kuukautta, mutta hän vapautti minut vain muutama tunti sitten! Älä anna periksi! SE TOIMII! ota yhteyttä tohtori Ilekhojieen saadaksesi apua nyt. olemme taas yhdessä. Usko tähän prosessiin .. Tässä hänen yhteyshenkilönsä ... WhatsApp hänet: +2348147400259,
    Lähetä hänelle sähköpostia: (gethelp05@gmail.com)

    VastaaPoista
  42. Hieman sitten sitten poikaystäväni ja minä hajosimme, olin tuhoissani, menin verkkoon ja löysin todistuksia rakkaudesta, tohtori Fayosasta, joka oli auttanut joitain ihmisiä tuomaan rakastajansa heidän luokseen, luulin sen olevan huijaus aluksi, mutta sen jälkeen lukiessani siitä lisää, päätin kokeilla sitä, otin yhteyttä tohtori Fayosaan auttamaan minua yhdistämään entinen poikaystäväni ja minä ja hän kertoi minulle, että minun pitäisi odottaa poikaystäväni palaavan luokseni 48 tunnin kuluessa loitsun tekemisen jälkeen Seuraavana päivänä poikaystäväni lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän pyysi minua ottamaan hänet takaisin. Nyt olemme taas yhdessä ja olemme jälleen onnellisia. Jos en nähnyt näitä todistuksia, en olisi koskaan tiennyt, että jotain tällaista olisi mahdollista, Siksi päätin jakaa todistukseni niin, että joku muu, joka tarvitsee tätä, voi ottaa yhteyttä myös häneen. Ei pelkoa, huijausta tai mitään, ota häneen yhteyttä sähköpostitse: Fayosasolusionhome@gmail.com tai Whatsapp +2348151918774

    VastaaPoista
  43. me not to worry myself anymore that my husband will come back to me after all said and done with the spell casted on him, i thought it was a joke, after he had finish casting the spell, to my greatest s
    I want to thank Chief Dodoru,whom helped me to bring my husband back to me..Two(2) years ago i had a serious problem with my husband, to the extent that he left the house and started dating another woman while he stayed with the woman, i tried all i can to bring him back, but all my effort was useless until the day my friend came to my house and i told her every thing that had happened between me and my husband, then she told me about this powerful spell caster who helped her when she was in the same problem.
    I then contacted Chief Dodoru and told him every thing,then he told urprise within 48 hours, my husband really came back begging me to forgive him.
    I can't stand this Joy alone so i decided to share my testimony.. if there is anyone who needs his help, you can contact him with this email: chiefdodoru@gmail.com or add him up on his whatsapp +2349015088017..He is willing to help any body that need his assistance.

    VastaaPoista
  44. me not to worry myself anymore that my husband will come back to me after all said and done with the spell casted on him, i thought it was a joke, after he had finish casting the spell, to my greatest s
    I want to thank Chief Dodoru,whom helped me to bring my husband back to me..Two(2) years ago i had a serious problem with my husband, to the extent that he left the house and started dating another woman while he stayed with the woman, i tried all i can to bring him back, but all my effort was useless until the day my friend came to my house and i told her every thing that had happened between me and my husband, then she told me about this powerful spell caster who helped her when she was in the same problem.
    I then contacted Chief Dodoru and told him every thing,then he told urprise within 48 hours, my husband really came back begging me to forgive him.
    I can't stand this Joy alone so i decided to share my testimony.. if there is anyone who needs his help, you can contact him with this email: chiefdodoru@gmail.com or add him up on his whatsapp +2349015088017..He is willing to help any body that need his assistance.

    VastaaPoista
  45. En tiedä kuinka kiittää suurta tohtori Ikodua siitä, että hän toi takaisin rakastajani voimillaan, en koskaan uskonut, että voisin saada vaimoni takaisin luokseni, kun jätin lapseni vihaisesti, koska en koskaan välittänyt. Tajusin, että olen tehnyt vääriä asioita rakkaalle perheelleni, mikä johtaa eroon minun ja vaimoni ja lasteni välillä. . Joku puhui tohtori Ikodusta muutama päivä sitten, ja minusta tuntui, että minäkin voisin auttaa, ja jouduin ottamaan yhteyttä myös häneen avun saamiseksi. nähdä minut ensimmäistä kertaa niin moneen vuoteen. Se tuntui unelta, mutta se oli todellisuutta. Lyhyesti sanottuna, minä ja perheeni olemme yhdistyneet ja vaimoni on erittäin iloinen voidessaan olla jälleen kanssani ja olen myös erittäin onnellinen. Tunnen olevani siunattu tohtori Ikodun avulla ja arvostan todella hänen apuaan. Koska suuri tohtori Ikodu viittasi minuun, haluaisin lähettää tohtori Ikodun kenelle tahansa, joka tarvitsee hänen apuaan. Voit tavoittaa hänet hänen matkapuhelinnumeronsa +2348163958542 kautta tai lähettää hänelle sähköpostia: ikoduotantempleofsolution@gmail.com

    Nimi: Charles
    Maa: UK

    VastaaPoista
  46. Luulen olevani maailman onnellisin nainen siitä, että olen saanut rakastajani takaisin silmänräpäyksessä sen jälkeen, kun rakastajani on jättänyt minut kolmeksi vuodeksi. tuomalla rakastajani luokseni 24 tunnin kuluessa hänen voimillaan. Olen erittäin iloinen rakastajani kanssa tänään ja voin suositella suurta tohtori Ikodua maailmalle ja niille, jotka tarvitsevat myös hänen apuaan. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, joiden avulla voit ottaa häneen yhteyttä: ikoduotantempleofsolution@gmail.com tai soita +2348163958542


    Nimi: Casandra
    Maa: USA

    VastaaPoista
  47. LAINATARJOUS!!! Olen herra Roberto Kenneth, hyvä maine, rahan laillinen ja hyvämaineinen lainanantaja Lainaan rahaa taloudellista apua tarvitseville. Onko sinulla huono luotto tai tarvitset rahaa laskujen maksamiseen? Haluan käyttää tätä tietovälinettä ilmoittaakseni, että avustan edunsaajaa luotettavasti, koska tarjoan sinulle mielelläni lainaa. Ei luottotarkistusta, 100% taattu. sähköposti: robertokennety@gmail.com

    Huomaa: Tervetuloa vain vakavasti ajatteleviin ihmisiin, koska olemme laillisia ja valmiita rahoittamaan lainoja todellisille ihmisille ja vakaville. Jos haluat palata meille seuraavien tietojen kanssa, jos olet kiinnostunut:

    Koko nimi:
    Maa:
    Osavaltio:
    Puhelin:
    Ikä:
    Lainaksi tarvittava summa:
    Lainan kesto:
    Sukupuoli:
    Työpaikka:
    Kuukausitulot:

    Heti kun olemme saaneet sähköpostisi, lähetämme sinulle lainatarjouksemme menettelyä varten. ota yhteyttä yrityksen sähköpostiosoitteeseen tai whatsappiin:
    Yrityksen sähköposti: robertokennety@gmail.com
    WhatsApp: +1(313)636-6776 ..

    VastaaPoista
  48. Hei,
    Olemme hyväntekeväisyysjärjestö, joka on perustettu auttamaan tarpeessa olevia ihmisiä auttaa,kuten taloudellista apua.Joten jos käyt läpi taloudellista apua vaikeuksia tai olet taloudellisessa sotkussa, ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen, tai tarvitset lainaa velkasi maksamiseen tai laskujen maksamiseen, hyvän yrityksen perustamiseen tai sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikalliset pankit, ota meihin yhteyttä tänään sähköpostitse danielwallsloancompany@gmail.com, sillä raamattu sanoo:""Luukas 11:10 Jokainen pyytävä saa; joka etsii, se löytää; ja koputtajalle ovi avataan", joten älkää antako tämän tilaisuuden mennä ohitsenne, sillä Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Pyydän, että nämä ovat vakavamielisille ja Jumalaa pelkääville ihmisille.

    LAINAHAKULOMAKE TÄYTÄ JA PALAUTTA

    Etunimi:.................
    Sukunimi.................
    Seksi:...................
    Syntymäaika:.............
    Syntymäpaikka:...........
    Siviilisääty:............
    Ammatti:.................
    Kuukausitulot:..........
    Kotiosoite:...........
    Puhelin ei:............
    Kaupunki:..............
    Postinumero.............
    Osavaltio:..............
    Maa:................
    Lainan määrä :.........
    Laina-aika: .............
    Lainan tarkoitus: ........
    Sähköpostiosoite:...........
    Oletko hakenut aiemmin?......

    Sähköposti: (danielwallsloancompany@gmail.com)

    VastaaPoista
  49. Finanční zajištění až 11.500.000,- Kč
    Nabízím výhodné finanční úvěry za soukromých zdrojů až do 11.500.000,- Kč bez účelu použití. Úvěrem můžete vyplatit vaše tíživé dluhy a zlepšit vaší finanční situaci. Individuální přístup ke každé žádosti díky čemu může úvěr získat téměř každý žadatel. Nízká úroková sazba a výhodné podmínky poskytnutí pro každého žadatele. Zcela zdarma a nezávazně můžete o úvěr žádat na emailu: wogeovahana@gmail.com or whatsapp +420723117416

    VastaaPoista
  50. En tiedä miten aloittaa minussa tällä hetkellä olevalla jännityksellä ja onnella, sillä tässä vaiheessa tunnen olevani onnellisin nainen koko maailmassa, koska iloni on palautunut. Viime vuoden alussa minulla oli sydänsuru, elämäni rakkaus, jota rakastan ja vaalin niin paljon elämälläni, ja olemme seurustelleet 6 vuotta ja viime vuoden alussa hän päätti lopettaa suhteen tuntemattomasta syystä, johon hän ei voinut. älä anna minulle parempaa syytä siihen. Olin järkyttynyt ja tunsin tekeväni itsemurhan, jota minulla oli onni, mutta en tehnyt. 4 päivää sitten olin salissa, kun joku puhui rakkausloitsusta ja kuinka hän sai rakastajansa takaisin sillä, joten kuullessani tämän olin kiinnostunut ja kysyin häneltä siitä ja hän yhdisti minut suureen tohtori Okpaan, joka on syy miksi minä Olen onnellinen tänään tuomalla mieheni, rakkaani, aarteeni takaisin minulle 24 tunnin sisällä. Luulin näkeväni unta, tohtori Okpa yllätti minut tuomalla rakastajani takaisin luokseni ja tekemällä minut onnelliseksi. Olen kiitollinen Suurelle Tohtori Okpalle ja olen ylpeä saadessani kertoa maailmalle hänestä, koska hän on auttaja ja palautti elämäniloni. Voit ottaa yhteyttä tohtori Okpaan saadaksesi apua soittamalla, whatsappilla +27653527813 tai sähköpostitse: okpatempleofsolution@gmail.com

    Nimeni: Janelle
    Maa: USA

    VastaaPoista
  51. Tarvitsetko pikalainaa taloudellisten tarpeidesi ratkaisemiseksi, Tarjoamme lainaa 3 000,00 € - 100 000 000,00 € Max, olemme luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia, 100% takuulla Annamme myös lainaa (euroissa, punnissa ja dollareissa . ) Kaikkiin lainoihin sovellettava korko on (2%), jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: robertokennety@gmail.com tai WhatsApp: +1(313)636-6776.

    Huomaa: Toivotamme tervetulleeksi vain vakavasti ajattelevia ihmisiä, koska olemme laillisia ja rekisteröimme LAINAYHTIÖN ja haluamme rahoittaa lainoja todellisille ihmisille, jotka ovat vakavia.

    VastaaPoista
  52. Dr. Ige Ajayi on yksinkertaisesti paras loitsuntekijä ja auttaja. Nimeni on Cythai Jones, kunnioituksesta sinua ja loitsujasi kohtaan minun on kerrottava tämä todistus kaikille. Olen käynyt muissa loitsunpyörissä ilman tulosta. Toivoin vain, että tulisin luoksesi aikaisemmin, sain sinusta parasta. Entinen mieheni oli poissa vuodeksi ja menin kaikkialle ja muut loitsunpyörittäjät hakemaan apua, mutta tuloksetta ennen kuin ystäväni esitteli minulle tohtori Ige Ajayin. Kun rakkausloitsu oli tehty, sain lopulta puhelun häneltä 24 tunnin sisällä, kuten tohtori Ige Ajayi vakuutti minulle. Hänen loitsunsa tekivät ihmeitä ja mieheni on palannut täynnä rakkautta. Se on ihme! Yhtäkkiä hän palasi kukkien kanssa sanoen, että minun pitäisi antaa hänelle anteeksi, olin todella hämmästynyt ja järkyttynyt, kun mieheni polvistui anoen anteeksiantoa ja että ottaisin hänet takaisin. Minulla on todella pulaa sanoista ja iloinen, olet Jumala, joka on lähetetty minulle ja koko perheelleni. Ja nyt olen taas iloinen nainen. Kiitos paljon tohtori Ige Ajayi. Kaikkien, jotka etsivät oikeaa loitsua, kannattaa ottaa yhteyttä tohtori Ige Ajayiin osoitteessa: drigeajayi@gmail.com Voit myös lähettää hänelle Whatsapp-sovelluksen numeroon +234 (80)-5739-3990

    VastaaPoista
  53. Hei kaikki, Nimeni on rouva Waiter Morison Asun Yhdistyneessä kuningaskunnassa Lontoon Liverpoolissa ja olen onnellinen nainen tänään? ja kerroin itselleni, että jokainen lainanantaja, joka voi pelastaa perheeni huonosta tilanteestamme, ohjaan kaikki lainaa etsivät henkilöt yritykseen. Kaikki kiitokset New World Finance Servicesille Vastuullinen mies antoi minulle onnea minulle ja perheelleni, tarvitsin 300 000 punnan lainaa aloittaakseni elämäni alusta, koska olen yksinhuoltajaäiti, jolla on 2 lasta, tapasin tämän rehellinen ja Jumalaa pelkäävä mieslainanantaja, joka auttaa minua 300 000,00 punnan lainalla, hän on JUMALAN pelkäävä mies, jos tarvitset lainaa ja maksat lainan takaisin, ota yhteyttä häneen sähköpostitse Financialserviceswld@gmail.com tai WhatsApp +19175254553

    VastaaPoista
  54. Hyvää päivää, haluan käyttää tätä välinettä kertoakseni kaikille, että olen elävä todistus, en ole koskaan uskonut mihinkään Googleen tai Facebookiin, koska siellä on niin paljon huijareita ja näin naisen todistuksen, että hän sai lainaa herra Carmody Shawnilta. ja eräänä päivänä näin myös miehen todistavan tästä samasta miehestä, herra Carmody Shawnista, joten päätin tällä kertaa kokeilla sitä. Otin häneen yhteyttä hänen sähköpostinsa kautta, jonka näin todistajan lausunnossa, ja tein kaiken, mitä hän sanoi minun piti. do ja tänään olen iloinen ja kiitollinen, etkä koskaan aliarvioi sanojani, koska luulet, että huijarit ovat Internetissä kommentoimassa ihmisten seinälle, kehotan kaikkia, jotka lukevat todistustani, että jos olet avun tarpeessa, hae nyt ja ole onnellinen. Epäilin kerran tätä kaikkea, mutta tämä päivä on todellisuutta ja jos olet seuraava todistaja, ota häneen yhteyttä nyt hänen sähköpostiosoitteestaan Financialserviceswld@gmail.com soittamalla tai WhatsApp +19175254553

    VastaaPoista
  55. Have you been looking for financing options for your new home purchase, construction, real estate loan, refinance, debt
    consolidation, personal or business purpose? Welcome to the future! Financing made easy with us. Contact us as we offer our financial service at a low and affordable interest rate of 3% for long and short loan term, with 100% guarantee loan, Interested applicant should contact us for further loan acquisition procedures via: joshuabenloancompany@gmail.com or WhatsApp +19542993425

    VastaaPoista
  56. Hyvää uutta vuotta kaikille, nimeni on Catherina Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja haluan jakaa todistuksen siitä, kuinka elämäni rakkaus palasi minulle sen jälkeen, kun hän erosi minusta 2 vuotta sitten, en koskaan uskonut, että voisin saada hänet takaisin luokseni. elämää uudelleen, koska hän sai minut kiinni pettämisestä, mitä kaduin. Hyvä, että hän on nyt taas palannut luokseni ja olemme jälleen onnellisia yhdessä tohtori Okpan avulla, joka loi loitsun, ja 48 tunnin sisällä rakastajani, joka jätti minut vuosiksi, soitti minulle ja kysyi uuden paikkani osoitetta, enkä haaskannut. aikaa ja teki niin, suurimmaksi yllätyksekseni hän tuli kotiini sinä iltana kukkien kanssa mukanani. Olin hämmästynyt ja nyt olemme jälleen onnellisia yhdessä ja olemme iloisia voidessamme kertoa maailmalle, ettei mikään ole mahdotonta, koska tohtori Okpa on täällä pelastamassa suhteemme ja avioliittomme. Voit ottaa yhteyttä tohtori Okpaan whatsappin kautta ja puhelimitse numerolla +27653527813 tai sähköpostitse: okpatempleofsolution@gmail.com

    Pysyä siunattuna.

    VastaaPoista
  57. Nimeni on Patience Wallen, haluan kiittää mahtavaa tohtori Okpaa avioliittoni palauttamisesta ja siitä, että minulla on jälleen onnellinen koti. Viimeiset 6 vuotta mieheni jätti minut ja 2 lasta, eikä minun ole ollut helppoa huolehtia heistä yksin. Kaiken kokemani jälkeen olin niin onnekas, että sain yhteyden suureen tohtori Okpan kanssa, joka toi mieheni takaisin voimakkaalla loitsullaan, ja kun kirjoitan tätä todistusta nyt, mieheni on olohuoneessa lasten kanssa ja olemme kaikki. elää onnellisesti. Haluan kiittää tohtori Okpaa siitä, mitä hän teki hyväkseni, ja suosittelen häntä kaikille, joilla on samanlaisia ongelmia joko avioliitto- tai parisuhdeongelmissa. Vakuutan teille, että tohtori Okpa palauttaa rakastajasi ja tekee sinut jälleen onnelliseksi. Tämä on tohtori Okpan yhteyshenkilö: okpatempleofsolution@gmail.com tai soita +27653527813

    VastaaPoista
  58. Waoh vihdoinkin sain Macin takaisin elämääni sen jälkeen, kun olen ollut niin monien loitsujen huijauksena, mutta tohtori okpa sai hymyn huulilleni ja osoitti minulle loitsun voimat, sir, olet hieno mies, kiitos ja kunnia sinulle Tohtori okpa, ystäväni, haluan sinun auttavan minua kiittämään tohtori okpaa avusta, jonka hän antoi minulle tuomalla macin takaisin elämääni. voit tavoittaa tohtori okpan hänen sähköpostillaan: okpatempleofsolution@gmail.com tai solun numerosta: +27653527813.

    Sacke Lance
    maa: Ruotsi

    VastaaPoista
  59. Hei,

    Olemme kristillinen järjestö, joka on perustettu auttamaan ihmisiä, jotka tarvitsevat apua, kuten taloudellista apua. Joten jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia tai olet taloudellisessa sotkussa ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa maksaa velkasi tai maksaa laskusi, perustaa mukava yritys tai sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisista pankeista, ota meihin yhteyttä tänään sähköpostitse danielwallsloancompany@gmail.com, sillä Raamattu sanoo:""Luukas 11:10 pyytää saa; joka etsii, se löytää; ja koputtajalle ovi avataan", joten älä anna tämän tilaisuuden mennä ohitsesi, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti enemmän. Ole hyvä ja nämä ovat vakavamielisille ja jumalaa pelkääville ihmisille.

    HAKEMUSLOMAKE TÄYTÄ JA PALAUTTA

    Etunimi:.................
    Sukunimi................
    Seksi:......
    Syntymäaika:.................
    Syntymäpaikka:.............
    Siviilisääty:.................
    Ammatti: ...................
    Kuukausitulot:........
    Kotiosoite:............
    Puhelin ei:..................
    Kaupunki:.............
    Postinumero.............
    Osavaltio:.............
    Maa:...............
    Lainan määrä :............
    Laina-aika: ...................
    Lainan tarkoitus: ........
    Sähköpostiosoite:............
    Oletko hakenut aiemmin?................

    Sähköposti: (danielwallsloancompany@gmail.com)

    Daniel Walls.

    VastaaPoista