maanantai 27. maaliskuuta 2017

Pekka Matilainen: Takaisin nollapisteeseen

Mies varjoisalta kujalta

Pekka Matilaisen dekkarissa pakkomielle piinaa niin rosvoa kuin poliisia. Kissa- ja hiirileikissä 1970-luvun Helsinki svengaa vahvasti mukana.

Mies herää tiputuksesta, ”delirium ja haimatulehdus”, toteaa sairaanhoitaja. ”Hän muisti isot ja rapisevat hyönteiset roikkumassa tukassa, kainaloissa ja munissa, ja tuskan selässä, kuin puukolla olisi pistelty.” Mutta mies ei aio jäädä potemaan, hän repii letkut irti ja karkaa puolialastomana yöhön.

Näin vauhdikkaasti starttaa Pekka Matilaisen Takaisin nollapisteeseen -romaani (Atena). Se vie lukijan mutkattomasti alamaailman liepeille, lestinheittäjien, huorien ja pikkurikollisten pariin, mestoihin, joissa alan miehet ja naiset afäärejään hoitelevat. Matilaisella on itsellään kokemusta moisesta menosta, joten ei ihme, että teksti soljuu uskottavasti, ja tunnelma on aito.

Vankilasta vapauduttuaan ja letkuista päästyään päähenkilön, miehen, päässä tykyttää vain yksi asia: viinapullon korkin tuttu narahdus. Mutta ei vielä, ensin on hoidettava muutama juttu. Hänen entinen naisystävänsä on julmasti pahoinpidelty ja joukkoraiskattu. Helenan kanssa hän hetken hipaisi onnea, kunnes linnareissu ja abortti sammuttivat liekin.

Mutta julmuudet on kostettava. Toisaalla samaan tähtää myös rikoskonstaapeli, joka dokumentoi tapahtumia päiväkirjaansa. 1960–1970-luvun vaihteen Helsinki sykkii nostalgisen elävänä kujanjuoksun taustalla, keskipisteenä asematunnelin kahvila Nollapiste.

Laatu-Haitin purettu tontti Snellmaninkadulla 1975.
Kuva: Simo Rista

Eero Raittisen ja Topmostin tahdittamana käväistään muiden kapakoiden ohella Laatu-Haitissa Snellmaninkadulla, ”missä tarjoilijat olivat olleet yhtä kännissä kuin asiakkaat ja jonka vakiovieras oli ollut kapakan yläpuolella asuva runoilija Saarikoski”. 

(Tositarinan mukaan Laatu-Haiti sai nimensä, kun tarkastajat valittivat, ettei merimieskapakka Haitissa ole laatua.)

Kaupunki kuohuu, kun lehtien otsikot alkavat kirkua raaoista pahoinpitelyistä. Matilainen ei mässäile eikä paisuttele aihetta, vaan tapahtumista luetaan vain lehdistä, tai ne tulevat takaumina päähenkilön mieleen. Jännite säilyy kuin huomaamatta pienin vivahtein.

Takaisin nollapisteeseen ei ole ”kovaksikeitetty” dekkari, vaan pikemminkin inhimillinen tarina vääristä valinnoista ja niiden seurauksista, kohtalon oikuista ja hukatuista mahdollisuuksista. Muutama rakkaustarinan itukin teoksessa sinnittelee.

Miehiä baarissa Porthaninkadulla, 1970. Kuva: Simo Rista

 Viimeaikaisten tositapahtumien valossa ei tunnu liioitellulta, että romaanissa pimeäbisneksiä johtavat yhteiskunnan silmäätekevät, poliisit ja poliitikot mukaan lukien. Heillekin maistuu ilmainen viina ja naiset. Niinpä katse on helppo kääntää toisaalle, jollei hämäräpuuhissa itse mukana olisikaan.

Hengästyttävän menon suvantopaikoissa mies tulee tutummaksi, hänestä alkaa – kumma kyllä – suorastaan pitää. Miehen lapsuudessa Kalliossa kaikki oli vielä mahdollista. Keväällä kirkuivat lokit ja filmi kärysi, kesällä aurinko korkealla Torkkelimäellä paistoi aina, syksyllä vihkoihin laitettiin uudet päälliset.

 Pekka Matilainen tunsi nuorena stadin
kääntöpuolen. Myöhemmin
hän toimi Yliopisto-lehden
 päätoimittajana ja tutki renessanssia.
Miehen matka lapsuuden maisemiin tuo muistoja lukijankin mieleen. ”Ehkä elämä ei olekaan se minkä on elänyt, vaan se minkä muistaa ja haluaa muistaa, itse kokoon harsittu tilkkutäkki.”

Mies palaa takaisin nollapisteeseen, kun ulospääsyä tunnelista ei näy, edessä tuntuu olevan vain huonoja vaihtoehtoja. Mielessä välähtää lopullinen pako. Kunnes elämä muistuttaa itsestään levollisesti huokailevalla merellä, lehtiin puhjenneilla pensailla, ja mies tajuaa olevansa osa kokonaisuutta, elämänhalu herää. Toivottavasti sitä piisaa tarpeeksi, pidän miehelle peukkuja.


Pekka Matilainen: Takaisin nollapisteeseen. 
Atena.  2017. 368 s. 

13 kommenttia:

 1. Hei ystäväni minun nimeni on Camila Rodela ja olen Michiganista, Unied State.I täällä todistaa DR.OGAGA ​​KUNTA hyvistä teoksista elämässäni. Aviomies ja minä olemme naimisissa 27 vuoden ajan kahdella lapsella. Vain Kaksi vuotta sitten kaikki meni loppuun. Halusin mieheni takaisin ja pyysin häntä, mutta hän ei koskaan kuunnellut, joten törmäsin lukuisiin todistuksiin tämän nimenomaisesta oikeinkirjoituksesta. Jotkut todistivat, että hän toi Ex-rakastajansa takaisin, jotkut todistavat, että hän palauttaa kohdun ja parantaa syöpäsairautta ja muita sairauksia. Jotkut todistavat, että hän voi antaa loitsun lopettaakseen avioeron ja myös loitolla saadakseen hyvän palkkatyön niin eteenpäin. Hän on hämmästyttävä, minä myös törmäsin yhden todistuksen, se oli noin nainen nimeltä Vera, hän todisti siitä, miten hän toi takaisin hänen entinen rakastaja, ja lopussa hänen todistuksensa hän pudotti hänen email.After lukemassa näitä kaikkia, päätin Antaa hänelle yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin ongelmani hänelle. Ja hän kertoi minulle, mitä minun tarvitsee tehdä, tein sen ja mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet ongelmamme, ja olimme jopa onnellisempi kuin koskaan ennen. DRAGOGA KUNTA olet lahjakas mies, enkä lopeta julkaisemasta häntä, koska hän on ihana mies. Jos sinulla on ongelmia ja etsit todellista ja todellista oikeinkirjoittajaa, kokeile häntä milloin tahansa, hän on vastaus ongelmiisi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ogagakunta@gmail.com ja saada ongelmasi ratkaisemaan kuten minä. Hän voi ratkaista seuraavat ongelmat ja paljon muuta.
  (1) JOS OLET OLET EX-BACK
  (2) HALUAT KÄYNNISTÄÄ HUSBANDIA JUMALAN POISTAMISEKSI
  (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi
  (4) MITÄ MIEHET JA NAISET KÄYTETÄÄN HÄNEN OLE AURINTA
  (5) JOS LYHYT KÄSITÄ LAPSIA
  (6) Haluat olla rikas
  (7) TÄLLÄ OLET HÄNTÄJÄLLÄ LOVEELLE VAIN JÄLLEEN ELÄMÄLLÄ
  (8) TÄYDELLÄ HYVÄ LUCK SPELL
  (9) Tarvitset LOTTERY SPELL
  (10) Tarvitset työpaikan
   Ogagakunta@gmail.com tai WhatsApp +2348069032895

  VastaaPoista
 2. Hei, olen Jack Smith Oltuaan suhde (Susan) joitakin vuosia, hän hajotti minua, tein kaiken mahdollisen tuoda hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin hänet takaisin niinkään rakkauden I On hänelle, olen pyytänyt häntä kaikesta, annoin lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystäväni ja hän ehdotti, että minun pitäisi mieluummin yhteyttä oikeinkirjoittajan, joka voisi auttaa minua heittää rakkaus loitsu tuoda (Susan) takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsu, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla Se lähetti oikeinkirjoituspisteen ja minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata yhdistää rakkauden loitsu (DR MUSTAFA) [dr.mustafa86@yahoo.com] auttaakseni saamaan rakastajan takaisin, kun loitsu jätettiin, Tulokset Fantastinen, en ole koskaan odottanut, mitä näin, olen niin kiitollinen, että huomasin tämän oikeinkirjoittajan, rakkauteni tuli takaisin minulle ja suunnittelemme nyt häämme. En vieläkään voi uskoa, että minä ja (Susan) ovat palanneet. Kaikki kiitos (DR MUSTAFA), joka muutti elämäni ja teki minusta todellisen uskovan.

  Ota yhteyttä suoraan sähköpostiosoitteeseen: dr.mustafa86@yahoo.com

  VastaaPoista
 3. Hei, olen Jack Smith Oltuaan suhde (Susan) joitakin vuosia, hän hajotti minua, tein kaiken mahdollisen tuoda hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin hänet takaisin niinkään rakkauden I On hänelle, olen pyytänyt häntä kaikesta, annoin lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystäväni ja hän ehdotti, että minun pitäisi mieluummin yhteyttä oikeinkirjoittajan, joka voisi auttaa minua heittää rakkaus loitsu tuoda (Susan) takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsu, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla Se lähetti oikeinkirjoituspisteen ja minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata yhdistää rakkauden loitsu (DR MUSTAFA) [dr.mustafa86@yahoo.com] auttaakseni saamaan rakastajan takaisin, kun loitsu jätettiin, Tulokset Fantastinen, en ole koskaan odottanut, mitä näin, olen niin kiitollinen, että huomasin tämän oikeinkirjoittajan, rakkauteni tuli takaisin minulle ja suunnittelemme nyt häämme. En vieläkään voi uskoa, että minä ja (Susan) ovat palanneet. Kaikki kiitos (DR MUSTAFA), joka muutti elämäni ja teki minusta todellisen uskovan.

  Ota yhteyttä suoraan sähköpostiosoitteeseen: dr.mustafa86@yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Hei, olen Jack Smith Oltuaan suhde (Susan) joitakin vuosia, hän hajotti minua, tein kaiken mahdollisen tuoda hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin hänet takaisin niinkään rakkauden I On hänelle, olen pyytänyt häntä kaikesta, annoin lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystäväni ja hän ehdotti, että minun pitäisi mieluummin yhteyttä oikeinkirjoittajan, joka voisi auttaa minua heittää rakkaus loitsu tuoda (Susan) takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsu, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla Se lähetti oikeinkirjoituspisteen ja minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata yhdistää rakkauden loitsu (DR MUSTAFA) [dr.mustafa86@yahoo.com] auttaakseni saamaan rakastajan takaisin, kun loitsu jätettiin, Tulokset Fantastinen, en ole koskaan odottanut, mitä näin, olen niin kiitollinen, että huomasin tämän oikeinkirjoittajan, rakkauteni tuli takaisin minulle ja suunnittelemme nyt häämme. En vieläkään voi uskoa, että minä ja (Susan) ovat palanneet. Kaikki kiitos (DR MUSTAFA), joka muutti elämäni ja teki minusta todellisen uskovan.

  Ota yhteyttä suoraan sähköpostiosoitteeseen: dr.mustafa86@yahoo.com

  VastaaPoista
 5. Hei, olen Jack Smith Oltuaan suhde (Susan) joitakin vuosia, hän hajotti minua, tein kaiken mahdollisen tuoda hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin hänet takaisin niinkään rakkauden I On hänelle, olen pyytänyt häntä kaikesta, annoin lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani ystäväni ja hän ehdotti, että minun pitäisi mieluummin yhteyttä oikeinkirjoittajan, joka voisi auttaa minua heittää rakkaus loitsu tuoda (Susan) takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsu, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla Se lähetti oikeinkirjoituspisteen ja minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata yhdistää rakkauden loitsu (DR MUSTAFA) [dr.mustafa86@yahoo.com] auttaakseni saamaan rakastajan takaisin, kun loitsu jätettiin, Tulokset Fantastinen, en ole koskaan odottanut, mitä näin, olen niin kiitollinen, että huomasin tämän oikeinkirjoittajan, rakkauteni tuli takaisin minulle ja suunnittelemme nyt häämme. En vieläkään voi uskoa, että minä ja (Susan) ovat palanneet. Kaikki kiitos (DR MUSTAFA), joka muutti elämäni ja teki minusta todellisen uskovan.

  Ota yhteyttä suoraan sähköpostiosoitteeseen: dr.mustafa86@yahoo.com

  VastaaPoista
 6. Yhdeksän vuotta avioliitossa aviomiehen kanssa kolmella lapsella, mieheni alkoi mennä ulos muiden naisten kanssa ja näytti minulle kylmä rakkaus, useaan otteeseen hän uhkasi erota minua, kun halusin kysyä häneltä hänen suhteestaan muihin naisiin, Olin kokonaan tuhoutunut Ja hämmentynyt, kunnes vanha ystäväni kertoi minulle rakkauslääkäreistä nimeltä DR Goko, joka auttaa ihmisiä heidän suhdettaan ja avioliittoonsa ongelmaansa, hän esittelee minut tälle lääkärille, joka todella auttaa minua, kun otan yhteyttä hänelle hän sai mieheni takaisin 48 tuntia, joten hän alkoi pyytää anteeksi, nyt hän on lopettanut mennä ulos naisille ja hän on kanssani hyvää ja todellista. Ota yhteyttä tähän rakastetieteelliseen lääkäriin suhde- tai avioliitto-ongelmasta ja löydä kaikenlaisia ongelmia, joita on vaikea ratkaista, ja hän antaa heille kestävän ratkaisun. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa (dr.gokosspiritualcaster@gmail.com voit lisätä hänet whatsapp ja viber +2348056398964 Onnea kaikille

  VastaaPoista
 7. Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

  VastaaPoista
 9. Rakastan miestä niin paljon, että olimme tyytyväisiä kahteen lapseen, poikaan ja tyttöön. 3 kuukautta sitten aloin huomata joitain outoja muutoksia hänestä. muutamaa viikkoa myöhemmin huomasin, että mieheni on näkemässä joku muu. Hän alkoi tulla kotiin myöhään töistä, hän tuskin välittää minusta tai lapsista enää, joskus mieheni sammuu ja ei edes tule kotiin muutaman päivän ajan. Tein kaikki voin korjata tämän ongelman, mutta mitään ei toiminut. Olin hyvin huolestunut ja tarvitsin apua. Luin Goko-tarinoita verkkosivuilla, jotka viittasivat siihen, että tohtori Goko voi auttaa ratkaisemaan siviilisäädyn ongelmat, palauttamaan rikkoutuneet suhteet ja niin edelleen. Joten otin yhteyttä häneen ja kerroin hänelle ongelmista. Hän vahvisti avioliitoni ja hän tarjoaa ratkaisun ongelmaan, nyt mieheni ja minä ovat taas yhdessä. kaikki toimii hyvänä avioliitoksella ja olen niin onnellinen, että tohtori Goko tuo mieheni takaisin menestyksekkäästi. jos sinulla on ongelmia kotona, terveydellän, avioliitossa / suhteessa ja lähetä sähköpostia hänelle Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com voit antaa hänelle whatsapp-keskustelun +2348056398964

  VastaaPoista
 10. Tämä on todella hämmästyttävää. Olen NICA AMADO Yhdysvalloissa asuva, Aviomies on jättänyt minut hyvästä 3 vuotta ja rakastan häntä niin paljon, olen etsinyt tapaa saada hänet takaisin sen jälkeen. Olen kokeillut monia vaihtoehtoja, mutta hän ei palannut, ennen kuin tapasin ystävän, joka pyöritti minua PA OBA: lle oikeinkirjoittajan, joka auttoi minua palauttamaan mieheni sen jälkeen ja 2 viikkoa. Minä ja mieheni elämme onnellisina yhdessä tänään, PA OBA on todella hieno, haluan käyttää tätä tilaisuutta kertoa kaikille, että PA PA on todella voimakas oikeinkirjoittaja. Jos olet vielä tilannettani juuri nyt ja et tiedä mitä tehdä, yritä vain ottaa yhteyttä PA OBA: han nyt osoitteessa obastarspell@gmail.com tai viestiä hänelle whatsapp / viber +2348144748581 ja ongelmasi ratkaistaan ​​kerran ja kaikille.

  VastaaPoista
 11. Tämä on todella hämmästyttävää. Olen NICA AMADO Yhdysvalloissa asuva, Aviomies on jättänyt minut hyvästä 3 vuotta ja rakastan häntä niin paljon, olen etsinyt tapaa saada hänet takaisin sen jälkeen. Olen kokeillut monia vaihtoehtoja, mutta hän ei palannut, ennen kuin tapasin ystävän, joka suututti minut PA OBA: lle oikeinkirjoittajan, joka auttoi minua palauttamaan mieheni 2 viikon kuluttua. Minä ja mieheni elävät onnellisina yhdessä tänään, PA OBA on todella hieno, ja haluan käyttää tätä tilaisuutta kertoa kaikille, että PA PA on todella voimakas oikeinkirjoittaja. Jos olet vielä tilannettani juuri nyt ja et tiedä mitä tehdä, yritä vain ottaa yhteyttä PA OBA: han nyt osoitteessa obastarspell@gmail.com tai viestiä hänelle whatsapp / viber +2348144748581 ja ongelmasi ratkaistaan kerran ja kaikille.

  VastaaPoista
 12. TODISTUS

  Nimeni on Safina Jakov, minä olen Puolasta ja jakan tämän maailman tosi elämäntarinaani, haluan maailma tietää erinomaisesta ja rehellisestä suuresta miehellisestä Akinista Akinista, minulla oli ongelmia minun aviomies ja hän meni eroon eroon, koska minulla ei ollut lasta hänelle 9 vuoden avioliiton jälkeen ja etsin apua kaikkialla, tiedän, että voisi auttaa minua ja näen yhden ilmoituksen, josta puhutaan Dr Akinista miten hän voisi auttaa häntä 24 tuntia, otin nopeasti yhteyttä, ja hän kertoi minulle, että hän auttaa minua ongelmani kanssa 48 tuntia en ollut varma hänen sanoista, toistaiseksi hän toi takaisin mieheni, joka jäi alle 48 tunteina ja mieheni paluun jälkeen olen onnellinen nainen maan päällä, koska olen raskaana poikavauva, todistan tänään, koska kerroin tohtori Akinille, että annan maailman tietää hänestä ja jopa niille, jotka tarvitsevat ratkaisu elämäsi ongelmiin, ota hänet yhteyttä tähän päivään mennessä ja ota yhteyttä: WhatsApp ja Viber Chat: +27656406432. Sähköposti: akinsolutiontemple@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Sortilege retour affectif rapide / Tel/whatsapp : +229 60 69 74 96

  Les blessures d'amour font très mal si bien qu'on arrive pas souvent à oublier.
  Alors en amour, il vaut mieux prévenir que guérir. mais comme le
  malheur ne prévient pas,
  voici quelques solutions du puissant Maitre Marabout MOUFOU pour vous
  aider à retrouver
  votre sourire en cas de problèmes d'amour,retour d'affection,attirance
  et autres... les rituels d'amour et
  de retour d'affection du maitre marabout MOUFOU * Retour de l' être
  aimé * Rapprochement affectif * Magie rouge,
  Magie blanche, Magie noire pour l'amour * Jeter un sort pour le retour
  de l'amour perdu * Médium Marabout,
  rencontrer l'amour * Mage spécialiste de l'amour * Envoutement,
  desenvoutement d'amour * Retour d'affection rapide et sans délais
  * Rituel pour faire regretter quelqu'un suite à un acte posé ou
  dispute NB:les rituels d'amour et de retour d'affection
  du maître marabout MOUFOU peuvent être fait à distance ou par déplacement

  Contact Maître MOUFOU :
  SiteWeb : https://www.marabout-sorcier-vaudou.com/
  E-Mail : maitre.sorcier.moufou@gmail.com
  Tél Bénin :+229 60 69 74 96 (Joignable aussi sur Whatsapp)

  VastaaPoista