keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tiia & Jouni Forström: BDSM-aapinen

Opas syksyn rietasteluihin

Tiia ja Jouni Forströmin astetta rajumpi BDSM-aapinen on perusteos, joka kertoo kaiken, minkä aina olet halunnut tietää kinkyseksistä.

Mikä ihmeen BDSM? ”Lyhenne pitää sisällään kolme sanaparia. Ensimmäinen viittaa sitomiseen (bondage) ja kurittamiseen (discipline).  D/s tarkoittaa alistamista (dominanace) ja alistumista (submission) ja S&M tai S/M puolestaan sadomasokismia eli nautintoa kivun aiheuttamisesta ja masokismia eli kivusta nauttimista”, selventää uusi seksiopas, jollaista ei aiemmin ole ollut.

Puutteen huomasivat seksityöntekijäpari Tiia ja Jouni Forström. Tiia (ent. Aarnipuu) on sukupuolen ja seksuaalisuuden moniosaaja, Setan ex-puheenjohtaja, sukupuolentutkija ja tietokirjailija. Jounilla on monipuolinen kokemus ihmisten satuttamisesta. Tekijöillä on siis kattavaa tietoa ja kokemusta seksuaalisuuden laajan ja värikkään skaalan niin teoriasta kuin käytännöstäkin.

Entä kenelle kirja on tarkoitettu?

– Kaikille aiheesta kiinnostuneille sekä lääkäreille ja sairaanhoitajille, joille näistä asioista ei koulutuksessa hiiskuta sanaakaan, vinkkaa Tiia teoksen julkistamistilaisuudessa On the Rocks -ravintolassa. Hämmästyttävää on, että fetisismi, sadomasokismi ja transvestismi poistettiin sairausluokituksista vasta vuonna 2011.

Tiia ja Jouni Forström.

”Aapiskirja” kertoo kirjain kerrallaan asiallisesti, tasapuolisesti ja helppolukuisesti kaikesta siitä, mistä äitisi ei osannut edes varoittaa. Kyse on nautintoa tuottavista aikuisten tummista fantasioista ja roolileikeistä. Aihealue on laaja ja tekijät toivovatkin, että se näkyy hyvällä tavalla moniäänisyytenä ja sallivuutena teoksessa. Forströmit eivät halua tarjoilla yhtä ainoaa oikeaa totuutta aiheesta, jota rakastavat monin eri tavoin.

”Esimerkiksi teknisesti samanlainen sidontatapahtuma voi olla yhdelle esteettinen kokemus, toiselle vahvasti eroottinen, kolmannelle terapeuttisen rentouttava ja neljännelle rangaistus – ja viidennelle vaikka kaikkea tätä.”

Sisällysluettelosta voi makunsa mukaan poimia teemoja kuten Adult Baby, Dilatointi, Face sitting, Kultaiset suihkut tai Piiskaaminen. Teoksessa käsitellään myös fetissejä ja välineitä. ”Klassinen esimerkki on Dominan jalkojen juureen nylonsukkahousuissa ja pitsistringeissä polvistuva raavas mies.”

Tiia Forström kertoi, ettei itse saa kicksejä sadetakista, mutta siihen pukeutuneen asiakkaan haltioitunut ilme saa hänet syttymään. Eikä BDSM-sessiota varten tarvita aina keskiaikaisia kidutusvälineitä muistuttavia laitteita, vaan monet parhaista seksileluista löytyvät omasta keittiöstä: pyykkipojat, puulasta, rulla elintarvikekelmua ja sopivan kokoinen juures tai vihannes voivat tarjota unohtumattoman nautinnon.

Tärkeää on, että asioista sovitaan etukäteen ja sopimuksia päivitetään aika ajoin. Session jälkeen on myös hyvä käydä jälkihoito ja analysoida yhdessä mitä tapahtui. Mutta ennen kaikkea Forströmit kehottavat lukijoita: ”Toteuttakaa itseänne ja fantasioitanne. Ja nauttikaa!”


Tiia & Jouni Forström: BDSM-aapinen, Like, 2016. 166 s.