maanantai 4. huhtikuuta 2016

Jari Sillanpään uuden alun huutomerkki


11. elokuuta julkaistaan Tammen kustantamana – vielä nimeä vailla oleva  – teos viihteen kuninkaasta Jari Sillanpäästä. Asialla on musiikkitoimittaja Mari Koppinen. Jo olikin aika, sillä edellisestä kirjasta on kulunut peräti 12 vuotta.

– Olemme jutelleet tuntikausia Helsingissä ja Espanjan Aurinkorannikolla. Olen nyt rennompi ja avoimempi kuin aikaisemmin, ja se varmaan näkyy kirjassa. Olen aiemminkin pyrkinyt olemaan rehellinen kyseisessä ajassa ja tilanteessa, mutta ihminen muuttuu. 

– Vanhetessa eräänlainen levollisuus antaa mahdollisuuden olla enemmän oma itsensä, 

– Huikeat viisikymmenvuotispäivät Stadionilla elokuussa olivat yksi virstanpylväs, uuden alun huutomerkki, Jari Sillanpää totesi hotelli Kämpin tiedotustilaisuudessa. 

 Mari Koppisen tehtävä on nyt suodattaa pitkät keskustelut kirjaksi.

– Teoksessa kuuluu Jarin oma ääni, mutta olen käyttänyt myös muita lähteitä ja aiempia haastatteluja. Hän on tähti, mutta samalla tavallinen, empaattinen lähimmäinen. Jari esiintyy privaatti-ihmisenä ja kertoo, mitä ajattelee itsestään, musiikista, julkisuudesta, ystävyydestä.

Teoksessa käsitellään myös lapsuutta.

– Tykkään sukeltaa lapsuuteeni ja etsiä sieltä vastauksia kysymyksiini. Äitisuhde on ollut minulle tärkeä. Isäsuhde sen sijaan on kimurantti, ehken ole siihen vielä valmis. Juttu ei lähde samalla tavalla liikkeelle kuin äidin kanssa, Jari tunnustaa.

Ja totta kai rakkausasiat kiinnostivat toimittajia, onko niistä paljastuksia?

– Kyllä niitäkin puidaan, ”yhteenmenemisiä”. Nehän kuuluvat elämään. Kaikkea en silti kerro, minulla on filtteri päällä, kun käsittelen ihmisiä, jotka eivät halua tulla julkisuuteen.

Keikkailu jatkuu ja syksyllä ilmestyvän kirjan ohella Jari on vihdoin lupautunut Talent-Suomi -ohjelmaan mukaan. – Aiemmin olen kieltäytynyt, sillä olen pelännyt, etten osaa puhua ja olla kriittinen, jos en jostakin tykkää. Nyt sitä pelkoa ei enää ole.


Syksyn kiireitä odotellessa voi siemailla Pauligin kehittämää Jarin uutta nimikkokahvia, jota pian saa kaupoista.

 – Se on makumieltymysteni mukainen blendi. Tavallista tummemmaksi paahdettu kahvi on maultaan syvä ja runsas. Väitän, että kahvissa maistaa luonteeni, laulaja virnistää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti